Geslaagd optreden van ’t KVE

Geslaagd optreden van ’t KVE op het Beukplein in Middelrode.

Vrijdag 15 juli j.l. was het voor de Moerkoal op het Beukplein rond de klok van 19.00 uur al een drukte van jewelste. Het was ook een heerlijke zomeravond en ’t Kumt Vaneiges had er zin in om na een onderbreking van een jaar daar weer een openlucht optreden te verzorgen. Helaas kon Hans Bogaards er niet bij zijn, maar via een “liveverbinding” heeft hij toch wat van de gezellige sfeer die avond meegekregen. Want gezellig was het, mede door de fraaie aankleding en bediening verzorgd door de vrijwilligers van Dorpshuis De Moerkoal. In de loop van de avond werd het steeds drukker, liefst 150 personen genoten van het optreden van de 2 accordeonisten en 5 zangers. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd en twee ervan kwamen spontaan op het podium met ons meezingen. Geweldig toch dat de jeugd weer méér van het Nederlands talige lied is gaan houden. Beloofd wat voor de toekomst. Het optreden was in 3 blokken verdeeld en na de eerste pauze werd Ger van der Burgt herdacht die op 17 mei j.l. was overleden. Ger was een aantal jaren muzikale leider en accordeonist en heel goede vriend van ’t KVE. Toen ter nagedachtenis voor Ger, a capella het lied “Brabander Ben Ik” werd gezongen, was het op het Beukplein doodstil en na afloop vloeide er menig traantje tijdens de staande ovatie. Maar we moeten doorgaan met zingen en plezier maken en dat lukte met het aanwezigen zeer enthousiaste publiek. Uit het intussen omvangrijke repertoire van ‘tKVE werden 25 liedje gezongen. Brabantse liederen zoals de Wittering, M’n Durpke , Skon waar de jongen Ted, maar ook Nederlands talige liederen zoals Dans nog eenmaal, Accordeonbetovering, het kleine café en Sierra Madre. Het was een geweldige muzikale avond die rond de klok van 21.30 uur verrassend werd afgesloten met het lied van Vera Lynn “We’ll meet again” en dat beloven we, hopelijk het volgend jaar weer

error: Content is protected !!