Brabantse zanggroep

Wie zijn wij

De groep ’t Kumt Vaneiges is op 7 december 1994 opgericht en heeft in de jaren van haar bestaan al een grote regionale bekendheid weten te verwerven.

’t Kumt Vaneiges bestaat uit de accordeonisten Tonny van Alem en Gina Palmers de zangers:  Mari Meulenbroek, Henk van Schijndel, Gerard Wiegmans en Henk van den Broek, Hans Bogaards, Rien van Doorn.

Hoogtepunten waren ‘n TV-optreden bij Omroep Brabant TV en de tournee’s door Canada in 2001 en 2005 waar de groep veel succes oogstte bij de Nederlandse emigranten. Oorspronkelijk was het de bedoeling om onder begeleiding van een accordeon en onder het genot van een drankje regelmatig bij elkaar te komen om, ongecompliceerd, liedjes te zingen. Helemaal niet met de bedoeling om ‘ns ooit ergens te gaan optreden. Gewoon zingen voor eigen plezier en ontspanning!

Echter, bestuurders van een vereniging, die toevallig op een van de repetitieavonden in een zijzaaltje van onze repetitieruimte zaten te vergaderen, zochten juist nog ’n stukje opvulling bij een of andere activiteit. “Zouden jullie ’n paar liedjes willen zingen als opvulling voor ons programma?”, was hun vraag. Och, de groep vond dat wel leuk, maar ze wist toen nog niet welk effect dit optreden veroorzaakte. Onder het publiek bevonden zich nog meer organisatoren die ook wel eens iets anders wilden. Hier op volgde het ene verzoek na het andere. ’t Kumt Vaneiges is sindsdien een graag geziene gast bij 50-jarige bruiloften, verzorgingstehuizen, Rode Kruis, nostalgische markten, sportverenigingen, KBO’s en de diverse regionale en lokale omroepen.

De bekendheid leidde er toe dat het gerenommeerde bureau Jan Vis Producties B.V. hen vroeg een CD op te nemen en na maanden van hard werken, repeteren, opnemen en uitwissen kon in januari 2000 een schitterende CD aan het publiek gepresenteerd worden. Op deze CD staat een groot overzicht van het uitgebreide repertoire van ’t Kumt Vaneiges. Het zijn Nederlandstalige liedjes uit de jaren 50/60 en enkele, op bekende melodieën, in het Brabants dialect. Na het succes van deze CD volgde logischer wijs in 2003 de tweede met de naam “’n Rundje Vaneiges”, op 10 en 11 mei 2008 vond voor een talrijk aanwezig publiek de presentatie plaats van de 3e CD “Nog mar’s”.

Een optreden van ‘t Kumt Vaneiges is geladeerd met sappige Brabantse verhalen en de nodige humor, maar ook met smartlappen weet ‘t Kumt Vaneiges het publiek te boeien en hen over te halen mee te doen. Een avond met ‘t Kumt Vaneiges is een avond vol vrolijke droefenis!

Inlichtingen: 06 1054 99 75 en via e-mail: tkumtvaneiges@hotmail.com

Share